Завършване и оборудване на баня

Банята е една от най-важните зони при довършителните работи на дома. Нейното завършване и оборудване е трудоемко и скъпо и трябва да отговаря на много изисквания, защото се ползва по-дълго време преди да се предприемат каквито и да е промени. Пространството на банята е малко, но в него трябва да се съберат много важни за семейството дейности.

За да бъде помещението комфортно и красиво и да се наслаждавате максимално на времето в него,  е важно да имате предвид някои важни и практични съвета, които ние от „Планекс“ даваме на своите клиенти.

Визия

Като за начало е добре предварително много точно да си изясните как бихте желали да изглежда вашата баня, съобразно пространството и да се обособят различните зони. Какви са цветовете които ви харесват, какво санитарно оборудване може да се разположи, дали да поставите душ-параван или бихте се чувствали по-добре с душ-кабина? А може би вана за моменти на релакс? Каква да бъде мивката: дали да бъде с шкаф, вградена в плот или класическа порцеланова мивка. Съвременните тенденции са за поставяне на структура за вграждане и монтаж на окачена тоалетна чиния, но можете да изберете и тип моноблок. За смесителните батерии също има много широк избор: например ако искате да си осигурите  допълнително удобство и специални усещания при всекидневното къпане, можете да се насочите към модел за вграждане в стената със стационарна душ-пита. Те имат различни функции за уелнес и релакс - цветотерапия, ароматерапия, музикотерапия, както и възможност за задаване на персонализирана програма въз основа на личните нужди и желания. Могат да симулират дъжд, каскада или естественото падане на водата в природата. Над мивката може да поставите само огледало, а може и шкаф-огледало с осветление. За тавана на банята също има интересни предложения. Важен акцент е осветлението, което завършва общата визия на банята. Осветителните тела за вграждане тип „луни“ са оригинално решение и създават приятен зрителен комфорт.

Проектът

След като са уточнени всички материали, можем да пристъпим към изготвянето на проект и визуализация. На този етап е важно да се направи точно заснемане на съществуващите ВиК и ел. изводи и спрямо тях да се позиционира санитарното оборудване. Ако е необходимо, може да се направят корекции във ВиК и ел. инсталациите, спрямо индивидуалните изисквания на всеки клиент и с цел бъдещото му удобство.

Изпълнението

След като проектът е готов и одобрен от клиента, пристъпваме към изпълнението. Необходимо е да се спазват всички технологични процеси и стандарти, в т.ч. и задължително полагане на хидроизолация, за да бъдат защитени съседните помещения от евентуални течове.

За нас са важна както добрата идея и проект, така и прецизното изпълнение. 

Можете да разгледате актуалните ни предложения в категория „Жилищни имоти“ тук.