Основни стъпки при създаването на добър интериор

Интериорният дизайн е тема на много публикации в печатни и онлайн медии, тъй като за всички нас е важно в каква обстановка живеем и работим. Удобството, функционалното разпределение, цветовете и светлината могат да създават определена атмосфера, да стимулират работния процес, да подтикват към концентрация или почивка.

Разбирането за уют, красота и комфорт е специфично за всеки човек и неговото чувство за хармония, затова обзавеждането на всяко жилище е предизвикателство. Консултацията с дизайнер е удобство и често спестява бъдещите недоразумения.

Една от съпътстващите услуги на „Планекс“ при продажбата на имоти е проектирането на интериора, довършителни работи и обзавеждането. Нашите специалисти споделят кои са основните стъпки при създаването на добро интериорно решение:

  • Оценка на даденостите на имота – определяне на функционалните зони, възможности за промени, изложение. Големината и осветеността на помещенията са важно условие за разполагането на обзавеждането, избора на настилки и цветови решения, текстил, осветление.
  • Съобразяване със специфичните желания на обитателите, техните навици, любими занимания и развлечения. Ако обичате да четете или прекарвате повече време пред телевизора, акцентите в интериора ще са различни от тези при хората, чието хоби е да готвят и посрещат гости. Важно е също какво не обичате – студените тонове, изкуствените материи и т.н.
  • Познаване на производителите и доставчици на качествени мебели, оборудване и аксесоари за дома и офиса. Това е може би най-трудната част, тъй като трябва да разполагате с актуална информация за цени и да знаете къде и какво се предлага. Така ще осигурите навременна доставка според графика за изпълнение на довършителните работи.
  • Изготвяне на бюджет в рамките на определения от клиента размер, оптимизиране на решенията, материалите и др.
  • Създаване на организация и подбор на специалисти за различните видове дейности. Контрол върху изпълнението.

За да улесним нашите клиенти при избора на жилище и интериорно решение, през 2017 г. ние разработихме пет авторски интериора, с които да покажем как би могъл да изглежда уютният дом в комплекс „Акварел Резиденс“, гр.Варна.  Завършените и обзаведени апартаменти разгледайте тук.

Освен показаните интериори, можем да реализираме Вашите идеи за дом във всеки друг закупен имот. Актуалните ни предложения в категория „Жилищни имоти“ разгледайте тук.