Асансьорни уредби в комплекс „Корал Резиденс“

От създаването на първите съвременните асансьори през 19-ти век, те са изменили многократно своята визия  и начин на работа. Днес тези съоръжения са много по-бързи, по-функционални и притежават нужната безопасност и сигурност.

Новите технологии навлизат бързо и в асансьорната индустрия и подобренията се правят непрекъснато. Електронни клавиатури заменят бутоните, модернизира се облика на кабината, повечето асансьори сега са автоматични, а техните нива на скорост и спиране могат да се контролират от компютър.

В зависимост от характера на задвижването си асансьорите са електрически и хидравлични. В „Корал Резиденс“ уредбите са и от двата типа.

Пътническите асансьори в комплекса са два, разположени във всяка от двете сгради и отговарят на новия стандарт EN81-20/50, задължителен от 01.09.2017г. Разработени са да пренасят 630 кг* със скорост на движение 1,00 м/сек. Това означава, че максималният брой пътници е 8, а времето, което ще им отнеме да изминат разстоянието от един етаж е 3 сек.

За безопасността в кабината са осигурени:

  • фотоклетки на вратите, които реагират на движение;
  • индикация за контрол на товара;
  • бутон за аларма;
  • ERD с авариен бутон за придвижване до най-близка спирка, в случай на спиране на тока;
  • аварийно осветление и двустранна (телефонна) връзка между кабината на асансьора и сервизните техници.

За допълнително удобство кабината ще разполага с бутони за отваряне и затваряне на вратите, скрито LED осветление, огледало и ръкохватка.

Достъпът до подземия гараж в комплекс „Корал Резиденс“ се осъществява посредством товарен автомобилен асансьор. Задвижването му е хидравлично с долно машинно помещение. Предвиден е за превозни средства с максимално тегло 4 300 кг, а скоростта му на движение е 0,3 м/сек. От това следва, че пътуването с асансьора ще се осъществява за около 30 сек, а благодарение на голямата товароносимост, водачът може да се вози заедно със своя автомобил. При това устройство безопасността е осигурена посредством сензор за движение и двустранна (телефонна) връзка между асансьора и аварийните сервизни техници.

В случай, че електрическото захранване прекъсне, няма защо да се тревожите от засядане между етажите. В комплекса има дизелов генератор, който се включва автоматично при електрическа авария.

Броят, видът и скоростта на асансьорите в к-с „Корал Резиденс“ са съобразени с нормативните изисквания и комфорта на пътниците. Когато създаваме нашите обекти за нас е важно да предоставим на хората място, което да е красиво и спокойно, в което лесно да могат да усетят уюта и припознаят своя нов дом. Но най-важната ни цел остава да превърнем това място в сигурна и безопасна среда на живот, в която всеки да се чувства защитен.

----------

*Масата на номиналния товар на асансьорите се измерва в килограми като за пътническите асансьори е прието условно тегло на един пътник 75 кг.