Новата Смарт видеодомофонна система

Смарт видеодомофонната система е иновационно решение, което все по-често навлиза в процеса при проектирането на съвременните жилищни сгради. Новият метод за контрол на достъп до нашите жилища е изключително удобен и съобразен със забързания начин на живот на работещия човек.

Новата технология ще бъде инсталирана в двата последни проекта на „Планекс“ – жилищните комплекси от затворен тип „Корал Резиденс“, гр. Варна и „Сънденс“, гр. София.

Какво представлява и как изглежда Смарт домофонната система?

Всяко жилище разполага с монтиран до входната врата 7 инчов мониторен дисплей (тип таблет), цветен с Touch-Screen и резолюция 1024x600 пиксела. Оперира с Linux OS и работи посредством интернет връзка. Основно функционира като домофон, с възможност да видите и чуете човека, на когото отваряте входната си врата. Освен от апартамента обаче, ще можете и дистанционно да контролирате сигурността и достъпа до Вашето жилище по следните два начина: посредством компютър и чрез приложение предназначено за смартфон.

Допълнителните възможности, които устройството предоставя са: връзка (повикване) с другите мониторни панели в сградата, запис на гласови съобщения, автоматичен отговор, режим „Do not disturb“. За съхранение на Вашите гласови и видео записи, устройството е оборудвано и със слот за micro SD карта до 32 GB памет.

Многоабонатният лицев панел, който ще бъде монтиран на входната врата на сградите ще бъде с вградена камера 1.3 мегапиксела (1280x720@25 кад/сек), широкоъгълен обектив 120° и вграден 3.5 инчов цветен LCD екран (480x320).

Ограничаването на достъпа на външни лица до общите части ще се осъществява посредством карта или чип, с които ще разполагат само живущите в комплекса.

Цялостната Смарт видеодомофонна система ще бъде управлявана посредством портиерно разговорно устройство снабдено също с Touch-Screen цветен дисплей, камера, слушалка и микрофон. То осигурява директен поглед над монтираните в обекта камери, съхранява информация за издадените карти за достъп и е свързано с всички домофонни устройства. Посредством Internet връзката ще можете да получавате съобщения и да провеждате видео разговори с портиера или домакина, директно от устройството във Вашия дом.

DVR декодер (цифров видеорегистратор), ще съхранява всички видеозаписи от последните две седмици.