Знаете ли кой е първият затворен комплекс в България?

През далечната 2001 г. „Планекс“ започва строителството на мащабен жилищен комплекс в кв. „Бриз“, гр. Варна, непосредствено над стадион „Варна“. Всички определят идеята като твърде новаторска за българския пазар, а инвестицията – като високорискова.

Наричаме го „Панорама“, защото от него се разкрива прекрасна гледка към морето, нос Галата и част от Варненското езеро. Той е първият затворен комплекс в страната, построен на два основни етапа в периода 2001–2004 г., и притежава впечатляващите за този период 15 100 кв.м разгъната застроена площ.

„Панорама“ се състои от 9 входа, 122 апартамента, магазини, гаражи, подземен паркинг с паркоместа за живущите, голям озеленен двор, детска площадка и др.

С въвеждането в експлоатация на първия етап през 2002 г. в комплекса започва работа и първата портиерска служба в жилищна сграда в страната. Осъществява се контрол на достъпа и охрана. Осигурена е поддръжка на общите части на сградите и двора.

Специално за комплекс „Панорама“ разработихме и първия в България сайт за онлайн продажба на имоти в конкретен обект. Той беше изключително успешен и представи комплекса не само пред българската публика, но и в чужбина. Днес вече не е достъпен, защото е изпълнил предназначението си.

Проектът „Панорама“ е новаторска идея за българския пазар. Той доказа своята ефективност чрез успешната си и бърза реализация. През 2003 г. комплексът е оценен високо от журито в националния конкурс „Сграда на годината“ и взема първа награда в категорията „Жилищни сгради и комплекси“. Името му става популярно сред варненци, като и до днес можете да стигнете до „Панорама“ на „Планекс“, без да е необходимо да знаете адреса.

В годините след строителството, районът около „Панорама“ продължава да се развива и благоустроява. Строят се жилищни сгради и обслужващи обекти, развива се инфраструктурата, а с изграждането на новия стадион „Варна“ тази градска зона придобива напълно съвременен облик.

За информация относно актуалните ни оферти за продажба на жилищни имоти ни се обадете на тел. (+359) 52 610 746 и (+359) 88 212 2212 за Варна и  тел. (+359) 02 958 1001 и (+359) 88 747 7755 за София