Започна строителството на най-зеления жилищен проект на столицата „Морени клуб резиденс“

На 26 октомври 2020 се проведе церемонията за начало на строителството на жилищен комплекс „Морени клуб резиденс“, стратегически разположен южно от Ринг Мол и ИКЕА в полите на Витоша. На нея присъстваха кметът на район „Витоша“ инж. Теодор Петков, партньори и гости. Инвестиционно-консултантска компания „Планекс Инвест“ и „Данаос Дивелопмънт“ са партньори в проекта със стойност на инвестицията от 60 милиона лева.

Проектът ще бъде реализиран на два етапа, като се планира първият етап да е въведен в експлоатация след 28 месеца. „Морени“ ще бъде завършен напълно през 2025 година.

Основните параметри на проекта са: 90 дка терен, от които застроени само 13 500 кв. м. с ниско етажно строителство, панорама към Витоша, чист въздух, обширна паркова зона и много слънце.

15

Концепцията на жилищен комплекс „Морени“ поставя на първо място природата и задава високи изисквания към архитектурата и средата. Проектирани са тринадесет триетажни сгради с общо 256 бр. двустайни, тристайни и четиристайни жилища и 33 еднофамилни къщи.  „Морени“ има по-различно градоустройствено решение с изцяло жилищна функция, сградите са свободно разположени „по хода на Слънцето“, не нарушават движението на въздуха. Всички жилища разполагат с необходимите паркоместа, автомобилното движение е изнесено само по периферията на комплекса, с което се осигурява чистотата на въздуха и безопасност за живущите.

„Локалната инфраструктура е изцяло наша инвестиция. „Морени“ се намира в зона с добре изградена транспортна и търговска градска мрежа, с възможности за спорт, развлечения и почивка. След очакваното удължаване на метрото до тази зона, комплексът ще стане още по-атрактивно място за живот.“, сподели инж. Пламен Андреев, управител на „Планекс Инвест“.

2

„Морени клуб резиденс“ е продукт на нова теория на обитаването – респект и съжителство с природата, здравословен живот, активен спорт и почивка, свободна и устойчива архитектура, модерни и светли жилища, сигурност и спокойствие за децата и семейството. Наличието на покрита река и езеро, около които хората да се разхождат и почиват, „Алея на здравето“ с дължина 2500 м, кътове за почивка и спорт на открито, детски развлечения и зона за разходка на домашни любимци, са само част създаването на нов тип среда за живот.

 

Moreni1

Проектът е създаден с високи изисквания към новото озеленяване и благоустрояване на територията с екологични строителни материали и системи. Характерът на архитектурата е спокоен и уравновесен, с умело ползване на различни елементи, но с обща стилистика, а материалите са естествени: камък, дърво и стъкло, за да бъдат в синхрон с природата.

,,Планекс инвест“ планира засаждането на 500 едро размерни дървета и 2 000 храсти и декоративни видове в прилежащия парк. Първите двадесет иглолистни растения бяха засадени още днес.

„Морени“ е уникален проект, много мислен и много обичан от нас. Той е и резултат от близо тридесет години развитие, много натрупан опит и непрекъснато надграждане. Благодаря на Софийска община, НАГ и район ,,Витоша“ за професионалното отношение към нас като инвеститори. Надявам се заедно с другите проекти в района да създадем нов модерен вторичен център в столицата.“, каза инж. Пламен Андреев.

Moreni2

Пълна информация за „Морени клуб резиденс“ ще намерите на www.MoreniClub.bg