„Морени клуб резиденс“ в полите на Витоша

„Морени клуб резиденс“ е проект на „Планекс инвест“ в София.

„Морени“ е пример за респект към природата и отношение към начина на застрояване. С концепцията за комплекса ние искахме да „избягаме“ от стандартната ортогонална представа за градоустройство, разполагане и дизайн на сградите. Теренът е с площ 90 дка, с плавен наклон на юг от Sofia Ring Mall и IKEA. Застроената площ е само 13 580 кв.м с изцяло жилищна функция, а останалите 77 220 кв.м са парк с новосъздадено езеро, богато озеленяване, пешеходни алеи и периферна обслужваща улица. Проектът предвижда 38 еднофамилни къщи и 13 многофамилни сгради с апартаменти с три, две и една спални.

 

4 blog

В „Морени клуб резиденс“ е предвиден сервитут за преминаване на бъдещото трасе на лифта, което трябва да свърже сегашната начална станция на кабинката с бъдещата метростанция срещу Sofia Ring Mall.

Основа на градоустройството бе да не променяме терена, да оставим свободно движението на въздуха - без прегради, да „изведем“ на повърхността покритата река, но вече като голямо езеро. Насочихме автомобилния поток по периферна за парцела улица, която свързва градската инфраструктура с подземни гаражи за всички апартаментни сгради.  Вътре в зоната за обитаване няма автомобили – няма изгорели газове, шум и риск от злополуки. В комплекса създадохме система от алеи с дължина около 2 500 м за спорт и разходки, „спирки“ по време на кроса – фитнес зони на открито и детски площадки. Парковата среда, съобразена с особеностите на терена, е отличителна черта в проектите на „Планекс инвест“. В „Морени клуб резиденс“ богатото озеленяване е помощник за създаване на интимност, спокойствие, чист въздух и дом на птичките.

 

3 blog2

 

Ясно ни беше какво би очаквал нашият клиент от своето жилище – свобода, сигурност, зелена здравословна среда и начин на живот. Интелигентната концепция, насочена към интелигентния човек, определи съвременното архитектурно решение на сградите, с изчистени форми, прецизен детайл и естествени материали – камък, дърво, стъкло, за да сме адекватни към „зелената“ среда. Фасади, широко отворени към панорамата, големи тераси и усещане за самостоятелност и уединение.

Комплекс „Морени клуб резиденс“ е от „затворен“ тип, с 24/7 охрана, видеонаблюдение, smart-управление на всички процеси по FM.

Ако желаете да научите подробности относно проекта, моля свържете се с отдел „Продажби“ на „Планекс инвест“ ООД в:

-     София, кв. „Витоша“ бл. 5 Б, тел. 02 958 1001, 088 747 7755

-     Варна, ул. „Любен Каравелов“ 55, тел. 052/610 746, 088 212 2212.

Можете да ни пишете директно на sales@planexinvest.bg. С удоволствие ще отговорим на вашите въпроси.