Природата и градът се срещат в „Акварел Резиденс“

„Акварел Резиденс“ е един от мащабните комплекси на „Планекс“ от затворен тип, разположен в кв. „Бриз“ в гр. Варна, непосредствено зад Френската езикова гимназия.

Като ключови акценти в концепцията на „Акварел Резиденс“ заложихме на спокойствието на района, подсилено от двата най-големи парка в града в съседство и същевременно близостта му до центъра. Сградите ситуирахме в свободните пространства между съществуващите борови дървета, така че да осигуряват усещане за уединение и индивидуалност в естествена природна среда. Проектирахме водни каскади, паркова зона, детски площадки от естествени материали и различни възможности за релакс като СПА зона с басейн и сауна, фитнес зала и други. 

Проекта реализирахме на няколко етапа в периода 2010–2016 г. и в него е разгърнат пълният потенциал на хармоничната среда на живот, съчетана с близостта на динамичния голям град.

Изграждането на комплекса започна през 2010 г. с най-малкия от трите обекта – „Акварел 1“ с общо РЗП от 1963 кв.м. Една година по-късно всички имоти бяха договорени и сградата бе въведена в експлоатация. През 2012 г. стартира строителството на „Акварел 2“ – сграда с 56 апартамента и общо РЗП от 4600 кв.м. До издаването й през 2014 г. паралелно стартира и изграждането на първата част от „Акварел 3“ с РЗП от 7322 кв.м, която влезе в експлоатация през март следващата година. Втората фаза от строителството на „Акварел 3“ с РЗП от 5750 кв.м завърши през март 2016 г., с което приключи и строителството на целия мащабен проект „Акварел Резиденс“. Реализирано е общо РЗП от над 19 600 кв.м и 180 жилищни единици.

В „Акварел Резиденс“ ние, от „Планекс“, създадохме всички необходими условия за съвременен начин на живот в една екологична и здравословна среда, в която собствениците да се наслаждават на домашен уют и да отглеждат спокойно децата си.

За информация относно имоти за продажба в „Акварел Резиденс“ ни се обадете на тел. (+359) 52 610 746 и (+359) 88 212 2212, а когато имате път в района, обезателно влезте в двора, за да усетите прегръдката на боровата гора – все едно сте на планински курорт, докато всъщност сте на 15 минути с кола от центъра на Варна!