„Бутик Резиденс“ получи специална награда в конкурса „Сграда на годината“

Комплекс „Бутик Резиденс“ бе отличен със Специална награда за най-хармонична жилищна среда на седмото издание на националния конкурс „Сграда на годината“, проведен през декември 2008 г.

Журито оцени високо концепцията ни за обекта, съчетаваща удобството на живот в апартамент с лукса на собствената морска къща, собствения двор, парк, езеро. Според журито на конкурса комплекс „Бутик Резиденс“ представя едни от най-добрите практики в архитектурата и строителството с акцент върху модерния образ, хармоничното вписване в околната среда и създаването на съвременни удобства за живот.

Комплекс „Бутик Резиденс“ е разположен на терен от 9,2 дка, от които са застроени едва 1,6 дка. Останалата територия е потънала в зеленина и оформена като вътрешен парк с каскада от изкуствени езера и река. Сградите са три с общо 73 жилища с площ от 70 до 230 кв.м. Всички апартаменти са с прекрасна морска панорама благодарение на естествената денивелация на терена.

В „Бутик Резиденс“ сме обърнали специално внимание на озеленяването и възможностите за спорт и почивка на обитателите. Изградени са игрища за „големи“ – минифутбол, тенис на корт, волейбол; и игрища за „малки“ – бадминтон, детски игри, както и модерна и обезопасена, екологично съобразена детска площадка и амфитеатър за контакти между децата. Използвахме дебита на подпочвените води и чрез „улавянето“ им с дренажна система и кладенци развихме система от езера и изкуствена река, разделяща двора на две части – жилищна и спортно-рекреационна. Малък СПА център, фитнес, кафене, денонощна охрана и поддръжка са другите удобства, предвидени за обитателите на комплекса.

Специалната награда в конкурса „Сграда на годината“ е вторият приз, който печели комплекс „Бутик Резиденс“. Сградата спечели и Диплом за най-добра реализация на жилищна сграда на Камарата на строителите във Варна през  2008 година.

За информация относно имоти за продажба в „Бутик Резиденс“ ни се обадете на тел. (+359) 52 610 746 и (+359) 88 212 2212 или проверете в страницата на обекта тук