„Планекс“ бе отличен с награди „Златен отвес“ и „Топ 50+“ на Камарата на строителите в България

За десета поредна година Камарата на строителите в България връчи традиционните си годишни награди „Златен отвес“ и „Топ 50+“ по повод Деня на строителя – Димитровден. Официалната церемония на Областно представителство – Варна, се състоя по време на откриването на „Строителна изложба – Варна 2011“.

За пети пореден път с голямата награда – статуетката „Златен отвес“, бе отличена фирма „Планекс“ за строителството на комплекс „Вива 3“. Сградата се състои от четири тела с различни функции. Жилищната част със 121 апартамента заема две от телата. В третото са разположени офиси с общо РЗП 3132 кв.м. Четвъртото тяло е с търговски функции и заема партерната част на сградата, която разполага и с подземен паркинг със 156 места.

„Планекс“ получи и специална награда от Община Варна, първа награда в категория „Обекти в социалната сфера, образованието и здравеопазването“ за изпълнението на многофункционална сграда на Съюза на офицерите от запаса и резерва и Диплома за участие в категория „Промишлени сгради“ за реализацията на Завода за производство на сухи строителни смеси на фирма „Сен Гобен констракшън продъктс България“.

Успоредно с церемонията във Варна, на официално събитие в София бяха раздадени и тазгодишните награди „Топ 50+”. Те бяха връчени от министъра на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова, инж. Светослав Глосов – председател на Камарата на строителите в България, и инж. Лазар Лазаров – председател на УС на АПИ. Там „Планекс“ получи Златна награда в категория „Високо строителство”.